Катарина Виятов

Чорапите от различни чифтове са вдъхновяващ материал за изработване на най-различни куклички в домашно изпълнение, които ще зарадват децата и близките ви, както и всички, на които ги подарите, защото са уникални и оцветени с въображение

Вероятно няма дом, в който от време на време чорапите да не се „разбягват“ и да изчезват без следа, затова, вместо да се чудите къде ли се е дянал левият чорап от белия чифт или десният от онзи на райета, най-добре запазете останалите единични чорапи за специалните моменти на творческа игра заедно с децата. От чорапи можете бързо и лесно да направите най-различни, симпатични куклички.

Ние използвахме за направата им следните материали и инструменти: разноцветни чорапи, малко вълнена прежда, маркери, конец и игла, ножици, парче от стар шал, ориз.

21

Торсът и главата на кукличките изработвахме, като пълнехме чорапа с ориз и го връзвахме в горната част. Оформяхме главата на тялото, като стягахме напълнения чорап по средата с конец. Всичко останало е лесно. На главата трябва да нарисувате очи и уста; можете и да ги пришиете или да импровизирате с мъниста и копчета. За шапка се използва сгънат чорап, който се поставя на главата. Изпод нея може да се показва коса от прежда, но може и без нея. Можете да облечете тялото на кукличката с шалче, поличка, миниатюрен пуловер и всичко, което ви хрумне и ви вдъхнови.