Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Козметика за планинската ваканция

BETTY - Козметика за планинската ваканция
Текст: Боряна Димитрова
09.01.24
BETTY брой 116

По време на дългоочакваната ски ваканция в планината и зимните дни, които прекарваме на открито, е важно да защитим кожата на лицето и откритите части на тялото си от екстремния студ и режещия вятър.

Силното слънце и хладният въздух високо в планината са фактори, които не бива да подценяваме. На помощ идва специализираната козметика, която защитава всеки уязвим участък от тялото ни.

Грижа за лицето

Колкото по-високо в планината се намираме, толкова по-силни са слънчевите лъчи. Затова е препоръчително да заложим на качествен слънцезащитен крем, който да нанесем на лицето си поне 15 минути преди излизането ни на пистата. Необходимо е да повтаряме тази рутинна процедура на всеки два часа.

Верни помощници в студените дни са и т.нар. колд кремове, които успокояват, омекотяват и предпазват кожата и доставят мигновено усещане за комфорт и хидратация. Този тип кремове са подходящи както за чувствителна, така и за суха кожа.

Балсами за устни и натурални масла

През зимата устните са податливи на раздразнения и сухота поради спецификата на епидермиса в тази част от лицето – горният слой на кожата на устните ни е по-тънък и по-чувствителен. Освен това в устните ни няма мастни жлези, поради което се напукват по-лесно. На пазара се предлагат различни продукти, предназначени за зимния сезон. Важно е да изберете правилната формула за вашите устни. Вместо балсам някои дами предпочитат да ги подхранват с естествени хидратанти като натурално кокосово масло, зехтин, какаово или бадемово масло.

Грижа за ръцете 

Изберете регенериращ и успокояващ крем за ръце с по-плътна текстура, подходящ за вашия тип кожа. Нанасяйте редовно и го носете със себе си навън, защото излагането на зимния студ и вятърът повишават значително чувствителността на кожата.

Най-подходящият завършек на деня, прекаран в планината, е топлата вана с етерични масла, която ще отпусне тялото ви и ще придаде на кожата нужната мекота и еластичност.

cross