Съвсем нов вкус

Бояна Бугарски

Картофите ги обичат всички, консумират се навсякъде по света и са незаменими за всяко едно домакинство!

Класическите и обичайните рецепти с картофи със сигурност са омръзнали и на вас и на членовете на семейството ви. Въведе малко изменения във всекидневното меню и зарадвайте най-скъпите ви хора или пък неочаквани гости…

Ще ви представим две интересни идеи как бързо и с малък бюджет да си направите истински кулинарен специалитет. И за двете рецепти сме ползвали почти същите продукти, освен че за втория вариант (пълнените картофи) са необходими и яйца.

Измийте добре картофите и не ги белете.

Нарязани картофи: вземете картофите и направете по тях разрези на разстояние от около 3 мм, но, така че да не отделяте резените един от друг, а катофът да остане цял. Намажете ги с масло, сложете ги във фурната и печете около половин час на 220 градуса. Когато ги извадите (трябва да са доста по-меки) е време да поставите парченца бекон и кашкавал между нарязаните части. Върнете ги за още петнадесетина минути в печката, докато беконът не стане хрупкав, а кашкавалът се разтопи.

Ястието е готово! Въпрос на вкус е, но ако обичате, може да ги залеете със заквасена сметана или сметана за готвене.

Пълнени картофи: първо изпечете картофите цели като с вилица може да пробвате дали са готови. Внимателно ги издълбайте и ги напълнете с нарязан леко запържен бекон и настърган кашкавал. Към всичко това добавете сурово яйце и посипете с подправки или зеленчуци (нарязан праз, чушка и други по ваш вкус). Върнете във фурната до запичане на яйцата, извадете ги и сервирайте топли.

Подобно на всяко ястие с картофи, е най-добре да се хапне още топло. Наслаждавайте се и добър апетит!