Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Какво да засадим в градината си през пролетта?

Текст: Елена Терзиева, експерт по балансирано хранене от CSNN
04.04.23
BETTY брой 107

Пролетта вече настъпи и мнозина от нас започват да мечтаят за пъстри цветя и вкусни зеленчуци и плодове в своята градина. Но какво да засадим през пролетта? В тази статия ще ви дам някои идеи за засаждане, с които да обогатите и разкрасите своята градина.

Пролетта вече настъпи и мнозина от нас започват да мечтаят за пъстри цветя и вкусни зеленчуци и плодове в своята градина. Но какво да засадим през пролетта? В тази статия ще ви дам някои идеи за засаждане, с които да обогатите и разкрасите своята градина.

Зеленчуци

Пролетта е идеално време за засаждане на много видове зеленчуци като грах, маруля, магданоз, репички, моркови и много други. Зеленчуците обичат топлина, но не прекалено високи температури, затова трябва да бъдат засадени през пролетта. Не забравяйте да поддържате влагата в почвата и да я обогатявате с хубави качествени торове, за да имате по-вкусна реколта.

Цветя

Ако желаете да добавите малко цветно разнообразие в градината си, можете да засадите любимите си ароматни цветя. Подходящи за засаждане през пролетните месеци са зюмбюлите, хризантемите, нарцисите, гладиолите и други. Изберете място, където има достатъчно слънце и защита от вятъра, за да поддържате здрави и красиви вашите растения.

Плодове

Ако искате да имате свои собствени плодове, пролетта е перфектното време за засаждане на много плодови дръвчета като ябълки, круши, праскови, череши, кайсии и други. Трябва да имате на разположение достатъчно място за дръвчетата и да поддържате подходяща почва и торове, за да се сдобиете с най-качествената реколта.

Билки

Ако обичате да готвите с пресни билки, може да засадите различни видове билки през пролетта, като розмарин, мащерка, босилек, магданоз и други. Билките обичат слънчеви и топли места и не изискват прекалено много грижи. Можете да ги отглеждате в градината, в саксии или дори на терасата.

Зеленолистни

Ако обичате да имате свежа зеленина за салати и сандвичи, пролетта е идеалното време да засадите някои видове като рукола, спанак и др. Тези зеленини растат добре в прохладна почва, но не издържат на прекалено ниски температури.

Най-важното е да имате търпение и да полагате нужните грижи за градината си, за да се насладите на резултатите. Поддържайте растенията си с внимание и грижа, за да ги защитите от болести и вредители. Засаждайте различни видове растения – така ще получите богато разнообразие от цветове, вкусове и аромати през пролетта и лятото!

cross