Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Как да си направим домашен дезодорант?

BETTY - Как да си направим домашен дезодорант?
Текст: Боряна Димитрова
15.08.23
BETTY брой 111

Безспорно в горещите летни дни най-използваният козметичен продукт си остава дезодорантът.

В аптечната мрежа и дрогериите се предлага богат асортимент от най-различни видове дезодоранти, но те невинаги успяват да удовлетворят индивидуалните потребности на всеки потребител. Ако кожата подмишниците е чувствителна или страдаме от алергии, е силно препоръчително да изключим изцяло от употреба конвенционалните дезодоранти. Освен че запушват порите и нарушават хормоналния баланс на организма, те убиват както лошите, така и добрите бактерии, като възпрепятстват тялото да изхвърля токсините чрез изпотяването.

На пазара, разбира се, съществува и алтернатива – все повече марки залагат на максимално изчистени и природни съставки за своите продукти, но по-високите цени на дезодорантите с природен състав често отказват масовия потребител.

Ефикасен и здравословен вариант на гореспоменатите методи за справяне с последствията от жегите и неприятните миризми е приготвянето на домашен дезодорант.

Рецепта:

  1. 3 с.л. сода бикарбонат;
  2. 6 с.л. царевично нишесте;
  3. 6 с.л. студено пресовано неароматизирано
  4. кокосово масло;
  5. 10-15 капки етерично масло по ваш избор (лавандула, грейпфрут, лимон, чаено дърво, портокал).
  6. Загрейте кокосовото масло и го разтопете. Смесете сухите съставки в стъклено бурканче, разбъркайте, като постепенно добавяте кокосовото масло. След това прибавете етеричното масло или комбинацията от етерични масла и разбъркайте до получаването на хомогенна кремообразна смес, която лесно можете да нанесете с ръце върху желаните зони на действие.
cross