Текст: Силвия Митева

Въпросът, който е много по-сериозен, отколкото сте очаквали.

През лятото освен кожата от силното слънце страда и косата ни. Много жени пренебрегват грижата за косата през най-топлия сезон, а тя е изключително важна, за да имаме красива прическа.

Под безмилостното действие на UV лъчите липидният слой на косъма отслабва и косата става суха, с цъфтящи крайчета и по-податлива на косопад. За да предпазим косата, можем да носим шапка, но това често е непосилна задача, особено в забързаното градско ежедневие. Другият и най-ефективен начин, за да сме сигурни, че ще имаме блестяща и хидратирана коса през лятото, е да използваме подходящата за случая козметика.

Слънцезащитните продукти за коса съдържат метални оксиди, които покриват косъма с невидим слой, борещ се срещу топлинната атака на слънцето. Важно е да се насочим към продукт с SPF. Повечето такива на пазара са обогатени с различни етерични масла, за да може не само да пазят косата от топлината, но и да я подхранват едновременно.

Алое вера, жожоба, арганово масло, кокосово масло, това са само част от прекрасните обогатяващи съставки на термозащитната козметика. Специалистите препоръчват да я нанасяме всеки ден, преди да се изложим на пряка слънчева светлина, за да сме сигурни, че сме положили нужната грижа за косата, нейното здраве и красив вид.