Поставка за свещички

Катарина Виятов

Рециклирането е не само разделяне и сортиране на боклука, но и преименуване на предмети, които вече не ни трябват, когато от нещо старо и изхвърлено се направи нещо ново и интересно

Изкуството на рециклирането е провокативен художествен поджанр, в който се изявяват прочути творци, но и обикновени хора, които с малко въображение и материал от стари, безполезни и изхвърлени предмети правят нещо съвсем ново и полезно.

А какво по-ненужно има от повредените електрически разклонители, запазени само за боклука?
Но дори и от стар разклонител с три или повече щепселни гнезда може да се направи атрактивна украса за дома. Затова не ги изхвърляйте, а ги превръщайте в интересни поставки за свещички, които ще разкрасят и създадат празнична атмосфера във вашия дом.

Като материали ви трябват стари електрически разклонители, акрилни боички, пайети, четка и някакъв инструмент, за да отрежете кабела. Ако планирате да правите свещниците с децата, най-напред отрежете кабелите без тях. Освен боички и пайети, за украса можете да използвате и самозалепващи тапети, стикери, канап и каквото още ви хрумне. Ние „облякохме“ три разклонителя – първият в яркочервено, като го разкрасихме с абстрактни орнаменти, на втория има три снежни човека на зелен фон, а третият е комбинация от сиви точки на бял фон и абстрактни зелени орнаменти, очертани с пайети. Когато поставихме свещичките и ги запалихме, светнаха в пълния си блясък.