Текст: Катя Кирилова

Колкото повече излагаме кожата си на слънце, толкова повече тя се изсушава. С правилната хидратация и подхранване обаче ще избегнете неприятните изгаряния и ще съхраните нейния блясък и еластичност.

След плаж
След като кожата ни е попила солидно количество слънцезащитен крем и морска сол, след плажа е времето, когато непременно трябва да се погрижим за нея, като си вземем душ с подходящ хидратиращ продукт. Дори ако кожата ви не е суха през лятото, ще трябва да положите допълнителна грижа за нея, защото слънцето и солта я изсушават.

Нежност към лицето
След плаж може да почистите лицето си с деликатен измиващ лосион, който да омекоти кожата и да я подготви за следващата ú среща със слънцето. Избягвайте ексфолиантите, а вечер подхранете кожата на лицето си с продукт с богата хидратираща формула.

Мекотата на устните
Когато сте на плажа, в никакъв случай не забравяйте да използвате балсам със слънцезащитен фактор. Вечер заложете на продукт с дълбокоподхранващи съставки.

Боси по мокрия пясък
Едно от най-приятните занимания по време на лятната почивка определено е дългата разходка покрай брега на морето. Мокрият пясък се явява естествен ексфолиант, който неусетно премахва мъртвата кожа от стъпалата ни. За да избегнем изсушаването на ходилата ни от солената вода обаче, е добре след плаж да ги подхраним с подходящ хидратиращ крем.

Отвътре навън
Приемът на достатъчно количество вода поддържа тялото добре хидратирано. Освен това повишава еластичността на кожата, която изглежда свежа, мека и гладка.