Слънцето е най-добрият доставчик на така необходимия за здравето витамин D, но през лятото честото излагане на слънчевите лъчи крие сериозни рискове за кожата. Слънчевото изгаряне, фотостареене, появата на петна и пигментации са само част от неприятните последствия от слънчевите атаки. За да ги избегнете, е препоръчително да заложите на качествена слънцезащита и подходящи продукти за след слънце, които имат охлаждащ и успокояващ ефект и възстановяват хидратацията на кожата.

Кокосово олио
Доказана е ефективността му в превенцията срещу изгаряне. Чистото нерафинирано кокосово масло е богато на антиоксиданти, които проникват дълбоко в кожата и я предпазват от свободните радикали, които нарушават еластичността ú.

Алое вера
„Растението чудо“, родено в Африка има способността да лекува множество различни заболявания. Едно от най-важните му свойства е подобряването на притока на кислород и провокиране на естествената регенерация на кожата. От 360 вида алое обаче само 4 могат да се похвалят с доказан профил на лечител. Алое притежава облекчаващ и охлаждащ ефект върху кожата, а съставките в сока му свиват кръвоносните съдове, което облекчава възпаленията.

Неустоим тен
За да се насладите на красив и здравословно придобит тен, не пропускайте грижата за след слънце. Специално разработени, за да охладят и успокоят кожата след излагане на слънце, продуктите за грижа за след слънце спомагат за по-бързото придобиване на красив и дълготраен тен.