Какво да правим,  за да не страдаме от напуквания?

Устните
За да имаме красиви и сочни устни през зимата, трябва да обърнем сериозно внимание на хидратирането и на ексфолирането. Хидратацията ще достави нужната доза влага на кожата на устните, която страда много от студеното време.
Изберете балсам за устни, обогатен с естествени масла, а ако може и витамини, за да се погрижите в дълбочина за устните. Ексфолирането премахва мъртвите клетки и омекотява. Точно то ще ви помогне изключително много, ако страдате от напукани устни, защото ще изглади неравностите по кожата им.
Старайте се през зимата да не облизвате устните си прекалено много, защото слюнката изчерпва запасите от вода в кожата, и се старайте поне веднъж в седмицата да си правите маска за устни. Да, такива има, а ако не ви се занимава да обикаляте по магазините в търсенето й, може да си приготвите такава у дома.
Смесете масло от ший и зехтин и получената смес нанесете върху устните си за 15 мин.

Ръцете
Ръцете също страдат през зимата, затова трябва да се погрижим за тях с внимание. Леденият вятър и температурните промени нарушават хидролипидния слой на кожата. Вследствие тя губи влагата и еластичността си и се изсушава, а сухите и напукани ръце… не са красиви ръце. Като начало ще препоръчаме добър и интензивно хидратиращ крем за ръце. Такъв можете да намерите във всеки козметичен магазин или аптека. Много от тези продукти са обогатени с витамини и масла, които омекотяват загрубялата от студения въздух кожа. Препоръчваме ви да си купите три крема за ръце. Един за дома, един за в чантата и един за бюрото. Така по всяко време и след всяко измиване ще имате с какво да хидратирате. За да предпазите ръцете от студа, е добре и да се грижите за доброто кръвообращение чрез масажи. Помолете любим човек да ви поглези с разтриване на ръцете с различни видове масла, а може и със зехтин, който да оставите да попие изцяло в кожата, без да го отмивате. Тези елементарни съвети се оказват повече от успешни на практика. Опитайте ги!