Текст: Катя Кирилова

Безупречната офис визия е неделима част от ежедневието на всяка дама. Три ключови компонента гарантират перфектния външен вид в работна обстановка – подходящо облекло, стилна прическа и нежен макиаж.

За да изглежда макиажът ви прекрасно през целия работен ден,  е препоръчително да следвате няколко лесни стъпки:

Стъпка 1: Хубава основа
Използването на качествена база за грим преди нанасянето на фон дьо тена и сенките за очи заглажда повърхността на кожата и спомага макиажът да остане стабилен през целия ден. След като нанесете внимателно тънък слой от фон дьо тена, използвайте коректор за зоната около очите или за зачервените участъци по лицето си.

Корекция: Ако в средата на работния ден внезапно усетите, че гримът ви се размазва и кожата ви започва да лъщи, на помощ идва пудрата за лице. Тя абсорбира мазнините и оставя лицето свежо. Друг подходящ вариант за остраняване на излишния себум са матиращите кърпички.

Ако искате скулите ви да изглеждат сияйни през целия работен ден, но нямате хайлайтър подръка, можете да постигнете същия ефект с безцветен глос за устни. Разнесете го  внимателно с пръсти, след като предварително сте нанесли фиксираща пудра.

Стъпка 2: Лек акцент на погледа
Подчертайте очите си със сенки в топли и нежни нюанси – бледорозово, кафяво, прасковено са подходящи за почти всички тонове кожа и цветове на облеклото. Добавете тънка очна линия на горния клепач, за да подчертаете погледа си.

Корекция: За да избегнете събирането на сенките в сгъвките на клепача, не използвайте течни или прекалено мазни сенки. Заложете на прахообразните, защото те не се размазват толкова бързо и лесно. Преди това обаче нанесете върху клепачите коректор или база.

Стъпка 3: Ослепителна усмивка
За работното място най-подходящи са червилата в неутрални цветове с нежни оттенъци. Избягвайте използването на гланц за устни. Вместо него изберете червило с дълготрайна устойчива формула.

Корекция: Ако през деня ви се наложи да нанесете повторно червилото си, притиснете устните си към хартиена салфетка –  така ще премахнете излишното количество и същевременно ще го фиксирате. Накрая фиксирайте с прахообразна пудра, за да предотвратите размазването му.

На финала – на пазара се предлагат най-различни спрейове за фиксиране на грима, които го запечатват и го предпазват от размазване, предизвикано от външни фактори. За щастие
съществува алтернатива, която е по-здравословна и по-евтина – домашен фиксатор за грим, който може да си приготвите със следните съставки:

1,5 чаена чаша вода,

2 супени лъжици бяла захар,

1 супена лъжица алкохол

10-15 капки етерично масло по избор.

Сварете водата и разтворете захарта в нея. Охладете до стайна температура и след това прибавете алкохола и етеричното масло. Съхранявайте в стъклена спрей бутилка и използвайте по същия начин както фиксатора от магазина.