Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Грим съвети за дамите над 40

Текст: Боряна Димитрова
04.03.22

Използвайте качествена козметика и полагайте ежедневни грижи, за да поддържате кожата си свежа и сияйна.

Използвайте качествена козметика и полагайте ежедневни грижи, за да поддържате кожата си свежа и сияйна.

Следвайки няколко лесни стъпки и подбирайки внимателно своя бюти арсенал, дамите над 40 спокойно могат да „върнат стрелките на часовника назад“ и да изглеждат великолепно.

Подготовка

Преди да започнете нанасянето на грима, хидратирайте кожата си в дълбочина. Изберете правилния праймър спрямо типа на вашата кожа – за сухата кожа подходящи са продуктите с овлажняваща формула, за мазната – тези с матиращ ефект, за чувствителната – с възможно най-малко съставки, без парабени, масла или аромати, и за зрялата – обогатени с витамини, минерали и антиоксиданти.

Освен че свиват порите и изглаждат кожата, някои праймъри съдържат фини озаряващи частици, с които кожата изглежда още по-сияйна.

Течен фон дьо тен вместо пудра

За разлика от прахообразните формули течните текстури се разнасят по-добре и прилягат невидимо върху кожата.

Фин хайлайтър или лек руж

За да постигнете естествена руменина, подчертайте скулите с хайлайтър с фина консистенция или лек руж.

Червило

С напредването на възрастта устните губят част от обема си заради намаления синтез на колаген в тялото. Независимо дали предпочитате течно или сухо червило, най-важното е да избягвате тъмните нюанси, които допълнително смаляват устните.

Препоръчително е да се насочите към цветове, които пасват на тена на лицето ви. Нежнорозовите, прасковените и телесните нюанси правят устните още по-пухкави и неустоими.

Вежди с младежка плътност

Следвайте естествените очертания на веждите си и ги уплътнете с молив или пудра с цвят, съобразен с този на косата ви.

Без излишен блясък

Не подчертавайте с молив долните си клепачи и избягвайте излишния блясък. Може да си позволите да нанесете съвсем малки количества в ъгълчетата на очите си.

cross