Текст: Катя Кирилова

Какви продукти да изберем, за да бъде гримът ефектен и издръжлив под ярките слънчеви лъчи?

Макар че е препоръчително да оставите кожата да диша, това не означава, че трябва да се откажете напълно от грима, докато сте на плажа.  На пазара вече се предлагат водоустойчиви формули на всички видове гримове – фон дьо тени, спирали, очни линии. За разлика от обикновените грим продукти те осигуряват дълготраен ефект, за да сте безупречно красиви дори под ярките слънчеви лъчи.

Грим правила за неотразима визия на плажа

Стъпка 1

Нанесете на лицето си щедро количество слънцезащитен крем и изчакайте да попие в кожата поне 20 минути, преди да приложите какъвто и да е грим продукт.

Стъпка 2

Фон дьо тен с лека формула или ББ крем. Тези два грим продукта ще ви помогнат да прикриете малките несъвършенства, без да запушвате порите на лицето си.

Стъпка 3

Балсам със слънцезащитен фактор за здрави устни. Кожата на устните е също толкова чувствителна, колкото тази на лицето, затова следва да бъде добре защитена от силното слънце.

Стъпка 4

Ако държите да подчертаете очите си, изберете водоустойчива очна линия и спирала. Цветната спирала например е интересна и закачлива алтернатива на класическото черно. Изберете цвят, който да кореспондира с настроението ви, и експериментирайте смело.

Стъпка 5

Водоустойчивият бронзант придава свежо и естествено излъчване и създава оптична илюзия за по-дълги и изящни крака.

Най-важното правило, което не бива да забравяте, е, че гримът на плажа трябва да бъде дискретен и ненатрапчив.