Пъстроцветна експлозия
Новата колекция на известната италианска марка съчетава иконичните символи и кодове на бранда с контрастиращи материи, древногръцки елементи и модерни безопасни игли. Противопоставянето между лукс и гръндж се проявява в детайлите и стилистиката на пъстроцветните модели, които демонстрират смелостта на самоуверените жени, които не се страхуват да излязат от зоната си на комфорт.

Цветна феерия
Митологичният произход на връзката между хората и растенията често вдъхновява големите дизайнери, които се надпреварват в създаването на все по-ярки и запомнящи се модели в най-различни впечатляващи флорални разцветки. За да подчертаят обема на флоралните щампи, за изработването на най-новите си модели от Dolce&Gabbana използват специалната техника за отпечатване, наречена decalcomania.

Карнавална магия
Най-специалният и отличителен елемент в новата колекция на Gucci са маските, които украсяваха лицата на моделите, акцентирайки върху идеята за скриването на личността. Алесандро Микеле прави собствен прочит на темата за дуалността, а разказът му както винаги е богат на детайли. Измествайки вниманието си от карнавалните аксесоари върху дрехите, на преден план за пореден път излиза италианският разкош във всичките му форми и измерения.

Акцент в сребристо и златисто
Освен традиционния, разпознаваем за бранда змийски принт, тази година Roberto Cavalli предлага интересни съчетания на материи и акценти в сребристо и златисто. Високата талия се запазва, а обувките са с отсечени, затъпени муцуни. В колекцията на марката откриваме фини плетива в ярки нюанси и разкошни рокли тип солей.

Всичко или нищо!
Популярна с пристрастеността си към бежовия цвят през последните години Max Mara разгръща смело цветната си палитра. В есенно-зимната колекция на марката, вдъхновена от модерната и силна жена, откриваме разкошни модели в цветовете жълт лимон, метличина и зелен тюркоаз. Разбира се, марката не подминава и бежовата гама в най-различни цветови акорди, гарнирани с десени на алигаторска кожа, зебра и сърца.