Романтика, лъхаща от бабините бурканчетa

Бояна Бугарски

Бурканите са част от всяко домакинство и до преди няколко години първата ни асоциация при споменаването им беше „зимнина“. Днес те набират все по-голяма популярност. Много заведения започнаха да сервират в тях сокове или дори храна, а с малко повече въображение могат да послужат като декорация за дома. 

Есента дойде и донесе със себе си лошо време и дъждове, но и палитра от топли цветове. Предлагаме ви да освежите дома си с детайли в есенни пастелни и златисти нюанси, които със сигурност ще подобрят настроението ви, а и ще направят интериора по-красив и уютен. Нашата идея е да разкрасите обикновените буркани в тон със сезона и да ги превърнете в превъзходни свещници с много малко средства.

За първия свещник ви трябват буркан, свещичка, лепило за декупаж и разноцветни изсъхнали листа, които може да намерите по парковете. Нанесете лепило по буркана, поставете листо върху намазаната част и също го покрийте с лепило. Облепете цялата повърхност. Когато бурканът изсъхне, го напълнете до половина с камъчета, кафе или ориз – така ще повдигнете свещичката и ще я поставите по-лесно.

Вторият свещник също е много лесен за направа. Нарисувайте листо на цветна хартия, изрежете го и го залепете на добре измит и подсушен буркан. Нанесете два-три пласта акрилна боя. Оставете да изсъхне, а след това внимателно отлепете хартията, останала под боята. Може да декорирате с канап – обикновен или разноцветен.

Запалете свещичките, направете си топла напитка, отпуснете се и се насладете на романтичната атмосфера в дома ви.