Текст: Силвия МИТЕВА

Не на едноцветните дрехи
Началото на есента е перфектното време за детокс на гардероба, но за много хора това означава да изключат от ежедневното си облекло всички цветни модели, на които са се радвали през лятото. Според най-актуалните тенденции този сезон на мода ще са многоцветните модели – флорални мотиви, апликации и дори животински принтове в неочаквани цветове като зелено, синьо и червено. Те постепенно ще заместят еднообразните тъмни ризи, блузи и пуловери, които по традиция сякаш владеят есенния гардероб.

Не на големите чанти
Да побираш много неща в чантата си вече е напълно излишно. Новата философия, която трябва да следвате, е ориентирана към максималния комфорт, а когато става въпрос за чантите – те трябва да са леки и много удобни. Затова е време да кажем „Чао!“ на големите модели. Колкото по-малко неща носим, толкова по-добре за гърба ни. Най-хубавото е, че малки и леки чанти могат да бъдат намерени в безброй вариации от цветове и модели. Ще се изненадате колко неща може да поберете в модел 20х15 см. Друг плюс на малките чанти е, че винаги са в ред, просто защото няма толкова свободно пространство, което да запълваме с ненужни предмети.

Не на изкуствените материи
През по-хладните дни една от най-големите грешки, които можем да допуснем, е да носим изкуствени и синтетични материи. Те спарват и не дават възможност на кожата да диша, затова е добре да инвестираме в тоалети, изработени от естествени материи – вълна, кашмир, коприна, памук и лен. Всички тези платове можем да намерим в модели както за ежедневна, така и за по-елегантна визия, а най-хубавото е, че те вече са на достъпни цени, което прави присъствието им в гардероба ни задължително!