Те съдържат изцяло естествени съставки, които подхранват кожата и подчертават естествената красота на всяка жена.
Приказно червило
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка кокосово масло,
- 1 чаена лъжичка пчелен восък,
- 1 чаена лъжичка какаово масло.
Добавете цвят:
- За нюанси в червената гама - 1/8 чаена лъжичка прах от цвекло или 1 капка естествен червен хранителен оцветител.
- За кафяво и перленокафяво - 1/4 чаена лъжичка органично какао на прах, щипка канела или куркума.
- За матова текстура - 1/4 чаена лъжичка бентонитова глина – с цвят.
- За вкус - капка етерично масло по избор.
Подготовка
- Разтопете на водна баня пчелния восък, какаовото масло и кокосовото масло в стъклен буркан без капак.
- Щом се разтопи, махнете от котлона и добавете щипка цвекло на прах (1/8 ч. л.), 1/4 ч. л. какао на прах, 1/8 ч. л. бентонитна глина, 1/8 ч.л. канела и капка ментово етерично масло (за аромат).
- След като всички съставки се смесят добре, излейте съдържанието във формичката, която сте избрали. Оставете да се охлади поне за половин час и съхранявайте на хладно, защото в противен случай ще омекне.
„Шоколадова мента“
Лосион за тяло с изкусителен аромат и страхотен ефект
Съставки:
- 1/2 чаша органично какаово масло (или смесете какао с масло),
- 1/2 чаша масло от манго,
- 1/2 чаша кокосово масло,
- 1/2 чаша олио от жожоба или зехтин,
- 1-2 супени лъжици етерично масло от мента,
- 2 супени лъжици чисто какао или какао на прах.
- 2 чаени лъжички витамин Е на прах или течен.
Приготовяне:
- Разтопете на водна баня маслото от манго, а след това и какаовото масло. Добавете кокосовото масло. Премахнете продуктите от горещата вода. В отделен съд смесете 5 с.л. какао на прах и постепенно добавете няколко супени лъжици масло от жожоба.
- След като разбъркате добре, добавете към тях разтопените масла. Важно е разтопените масла да се прибавят към втората смес, а не обратното, понеже съдът не трябва да е горещ. След като сте ги смесили, вземете друга купа и я напълнете с лед. Поставете купата със сместа в нея за по-бързо охлаждане.
- След 10 минути сместа трябва да се е охладила и сгъстила.
- Прехвърлете в буркан, който се затваря плътно, или подобен съд. Съхранявайте в хладилник.