Текст: Силвия Канин

КОКОСОВО МАСЛО
Затоплете леко кокосовото масло и го разнесете по цялата дължина на косата oт скалпа до краищата й. След това завийте косата си с гореща кърпа и оставете кокосовото масло да подейства в посока заздравяване на косъма и укротяване на изтощените краища. Изчакайте между 30 и 50 минути и измийте.

МАЙОНЕЗА
Маската с майонеза е изключително достъпна и перфектна за косата, защото този продукт работи, за да укроти немирната коса и да я подхрани в дълбочина. Има няколко вариации на маската, но най-лесните и ефективни са две: нанесете една кутийка майонеза върху цялата си коса и я оставете да подейства за 30 минути, или смесете две супени лъжици майонеза с едно яйце и две супени лъжици зехтин.

ЯЙЦЕ
Aко искате да се радвате на дълга и красива коса, то трябва да заложите на домашна маска с яйце. Смесете сока на половин лимон с две яйца, в зависимост от дължината и гъстотата на косата ви, и разнесете сместа по цялата дължина. Времето, което трябва да изчакате, преди да влезете под душа, е 20 минути.

ЗЕХТИН
Смесете три супени лъжици зехтин с две супени лъжици мед. Тази маска е една от многото, чиято основна съставка е зехтинът. Неговите свойства са безброй, но по отношение на косата зехтинът се справя чудодейно с приглаждането и освежаването й от корените до върха. 30 минути трябват на маската със зехтин, за да подейства.

АВОКАДО
За 20 минути, по веднъж всяка седмица, авокадото в комбинация с 1 супена лъжица кокосово масло и витамин Е, който можете да си набавите от аптеката, ще превърне косата ви в лесна за третиране, укротяване и стилизиране. Тази маска с авокадо е идеална за дами с къдрава или чуплива коса.

МЕД
Намажете косата си с леко затоплен мед и го оставете да престои на нея около 1 час. Топлината кара косъма да се „разтвори” и така той успява да поеме всички най-важни и добри съставки, които изобилстват в меда.