Тъкмо дойде пролетта и си отдъхнахме от отрицателното влияние на ниските температури върху нашата кожа и ето… време е да се подготвим за предстоящите слънчеви дни, които, макар да са много приятни за всички нас, понякога оказват негативно влияние върху безупречната ни визия. За да сме сигурни, че ще имаме перфектна кожа през лятото, е необходима предварителна подготовка.

Три ключови стъпки могат да ни спасят от дехидратацията на кожата през лятото.

Ексфолиране
Ексфолирането на лицето е пътят към красивата и здрава кожа, защото чрез него премахваме мъртвите клетки от кожата и по този начин я омекотяваме. Добре е да „почистваме основно” лицето си поне два-три пъти в седмицата с продукт, подходящ на нашия тип кожа.

Хидратация
След като сме премахнали мъртвите клетки, кожата ни е гладка, освежена и почистена. Следващата стъпка е веднага да преминем към нейното подхранване с хидратиращ серум или с крем. Ежедневната хидратация е изключително важна и затова трябва да сме сигурни, че сме избрали подходящи за нашата кожа дневен и нощен крем.

Предпазване от слънцетo
През пролетта кожата ни започва малко по малко да се „среща“ отново със слънцето, което през лятото става все по-жежко. На всички ни е известно колко важно за красотата и здравето ни е да се предпазваме от вредното влияние на uv лъчите, затова ви препоръчваме да си набавите хидратиращ продукт със слънцезащита, с който да предпазите кожата си от вредното влияние на слънчевите лъчи. На козметичния щанд търсете слънцезащитен продукти с най-малко spf 30, а дори бихме ви препоръчали да се насочите към фон дьо тен и балсам за устни с UV защита, за да предпазите кожата си от изсъхване, а устните – от напукване. За да постигнете наистина свеж и безупречен вид, нанасяйте продуктите както по кожата на лицето, така и по шията и деколтето.