Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Да изгладим бръчките отвътре

02.03.23
BETTY брой 106

Всеки от нас иска да изглежда добре и да има гладка и здрава кожа, но бръчките се дължат на естествения процес на стареене и са неизбежна част от живота ни. Въпреки това има начини да се изгладят бръчките отвътре, като се обърне внимание на здравето на организма и доброто самочувствие.

Всеки от нас иска да изглежда добре и да има гладка и здрава кожа, но бръчките се дължат на естествения процес на стареене и са неизбежна част от живота ни. Въпреки това има начини да се изгладят бръчките отвътре, като се обърне внимание на здравето на организма и доброто самочувствие.

Едно от най-важните неща, които могат да се направят, е да се храним правилно и да пием достатъчно вода. Здравословното хранене включва много плодове, зеленчуци, белтъци и полезни мазнини и спомага за поддържането на здрава кожа. Подходящ хранителен режим може да бъде полезен не само за кожата, но и за общото здравословно състояние.

Следващата важна стъпка е да се осигури достатъчно физическа активност. Редовното движение може да подобри циркулацията и да помогне за премахването на токсините от тялото. Това помага за изглаждане на бръчките и за подобряване на тонуса на кожата.

Друга важна стъпка е да се намали стресът. Стресът може да има негативен ефект върху кожата и да допринесе за появата на бръчки. Различни техники за релаксация като йога, медитация и дишане могат да бъдат полезни за намаляване на стреса и за по-сияен вид.

Допълнителен начин да се изгладят бръчките отвътре е да се спи достатъчно. Докато спим, тялото ни се възстановява и клетките се регенерират. Затова е важно да си осигурим сън, за да може кожата да се възстанови. Следобедната дрямка е известна като „сън за красота“, защото тогава са по-високи естрогените, които отговарят за здравето и на кожата.

Не на последно място, е важно да се намали отрицателното мислене. Негатишните мисли могат да повишат стреса и оказват отрицателен ефект върху кожата. Затова е важно да се фокусираме върху позитивните неща в живота и да работим върху подобряването на настроението си.

Съществуват и външни фактори, които могат да допринесат за появата на бръчки. Един от тях е излагането на слънце. Ултравиолетовите лъчи могат да повредят кожата и да повишат вероятността за поява на бръчки. Затова е важно да се избягва излагането на слънце и да се ползват защитни кремове с висок SPF.

Друг фактор, който може да допринесе за появата на бръчки, е никотинът. Пушенето може да допринесе за появата на бръчки около устата и да повреди кожата в цялото тяло.

Накрая - има различни козметични продукти, които могат да помогнат за изглаждане на бръчките. Кремовете и серумите, които съдържат антиоксиданти, хиалуронова киселина и витамин C, могат да бъдат полезни за поддържане на красива кожа. Също така процедурите и редовните посещения при козметик  могат да са ефективни за изглаждане на бръчките.

В заключение изглаждането на бръчките отвътре е многопластов процес, който изисква внимание към здравето и доброто самочувствие. Храненето, физическата активност, стресът, сънят и мисленето играят важна роля в борбата с бръчките.

cross