Без шиене, само с връзване на възли

Катарина Виятов

Винаги модерните и практични чанти от памук, коприна или синтетика, които се носят през рамо и се съчетават с дрехите или аксесоарите, могат да се изготвят бързо и лесно, само с три движения, от кърпа с квадратна форма, като се вържат три възела

Кърпата отдавна е надминала основното си определение, според което това е „елемент от облеклото, покриващ главата” и се използва като шал около шията и раменете, украшение за косата и по много други начини. Ние ще ви покажем, как от нея може да се направи и интересна и практична чанта, чиито размер зависи от размера на кърпата. Целият процес е толкова лесен, че можете да направите чантата и в движение, само на три стъпки. Например, ако сте купили нещо и не ви харесва да го носите в ръце, а имате кърпа около врата си, можете да използвате нея.

Най-напред сгънете квадратната кърпа по диагонал, за да се получи триъгълник. Внимавайте да обърнете кърпата с лицето нагоре. След това завържете възли от двете страни на сгънатата кърпа. Колкото по-спретнати ги направите, толкова по-красива чанта ще се получи. Постарайте се и възлите да бъдат приблизително на едно и също разстояние, за да бъде симетрична чантата. След това обърнете кърпата и поставете възлите в средата. Повдигнете свободните ъгли и ги изтръскайте, а после завържете още един възел отгоре.

Така направената чанта е много практична, тъй като се разширява и може да побере много неща, а десенът може да се съчетава с гардероба ви. След като развържете възлите, чантата отново се превръща в кърпа. Ако имате няколко кърпи, независимо дали копринени, памучни или от синтетика, можете да имате всеки ден нова чанта за плаж, пазаруване или разходка.