Попитайте Вашия BETTY фармацевт за всичко, което е свързано със здравето Ви, употребата на  лекарства, лекарствени взаимодействия и всичко, което Ви интересува от тази област.

[]
1 Step 1
Име
Вашият въпросsomething more
0 /
Previous
Next

Отговори

Алопеция

За aлопеция-тоталис Жеровитал помага ли – ижекции и таблетки и по каква схема се вземат или нещо друго ефикасно?
П. И.

Алопецията е автоимунно заболяване, при което имунната система атакува собствените космени фоликули. Лечението на това заболяване се фокусира върху имуномодулация, като се прилагат различни терапевтични схеми, включващи кортикостероиди перорално и за целта трябва да се обърнете към лекар специалист. Това което ние можем да предложим е адювантна терапия, т.е спомагателна към основната.
Действието на Джеровитал се дължи на благоприятното въздействие на съдържащите се в него витамини А, Е, B5, както и кератиновия хидролизат, които възстановяват структурата на косъма. На пазара се предлага под формата на ампули за външно приложение. Продуктът се използва по следния начин: в един съд се смесват две ампули (Серум 1 и Серум 2), след като хомогенизирате сместа я нанасяте внимателно върху скалпа, докато косата е мокра. Може да използвате продукта два пъти седмично.

Друго предложение, от което имам положителни отзиви от пациенти са продуктите на фирма Ducray – Neoptide – флакони, използват се ежедневно по 12 впръсквания в скалпа и с масажиращи движения се разнася по цялата повърхност на главата. Курсът на лечение е три месеца, почива се два месеца и се прави още един тримесечен курс.

Желателно е да се съчетае с витамините на същата фирма Anacaps и шампоан за измиване Anaphase.

Маг. Фарм. Силвия Бачева 
Аптека „Сиана“
1618, гр. София, бул. Тодор Каблешков 33
Тел: 02 / 955 97 91
Моб: 0878 349 713

Възпаление на слюнчестата жлеза

Кажете ми нещо ефикасно за възпаление на слюнчестите жлези?
Н.Б.

Препоръчвам посещение и консултация с лекар, защото е нужна точна диагноза и комплексно лечение.

Маг. Фарм. Моника Писарева
Аптека „Надежда – Магистър Моника Писарева“
гр. Велинград, бул. Съединение 99

Когато има запушена слюнчеста жлеза може да се жабури с топла лайка. Добре е да се ядат лимони.
Може да се използва хомеопатия – Бербери Вулгарис – 9, три или четири пъти на ден по пет гранули и сироп Калиев Йодид 3% – три пъти на ден по една супена лъжица.
Ако има силна болка, може да се вземе Бусколизин – три пъти на ден по 2 капсули.

Аптека „Ванина“
гр. Сливен, ул. Георги Икономов 60

Имуностимулатор за възрастни

Бихте ли ми препоръчали имуностимулатор за възрастни?
В.Х.

Предвид факта, че зимата има по-голям брой респираторни инфекции, за укрепване на организма бих могла да Ви препоръчам няколко продукта. Единият вариант е Биозин таблети, който съдържа комбинация от инозитол, ехинацея, цинк, лактоферин, коластра и арабиногалактан, приема се по две таблетки дневно, половин час преди храна с по-голямо количество вода.

Друг продукт с подобен състав и прекрасно действие е Имуномикс капсули, при който имуностимулиращото действие се дължи на лиофилизирания мултифракционен екстракт от ехинацея и  котешки нокът, приема се също до 2 капсули дневно.

Респигард е продукт от групата на полибактериалните имуностимулатори, които допринасят за формирането на имунен отговор към микроорганизмите, които влизат в състава им. Комбинацията от бактериални лизати от микроорганизми влияе благотворно върху дихателната система, приема се по една капсула дневно преди храна в продължение на 10 дни, прави се почивка от 20 дни и схемата се повтаря три поредни месеца.

Маг. фарм. Силвия Бачева, ЧА Сиана
София, ул. Тодор Каблешков 33

Мастопатия

Въпросът ми е следният –  при мастопатия освен Прогестогел има ли друг продукт за ползване ?
Ц.Ц.

Прогестогелът е хормонален препарат, който се назначава само по лекарско предписание.
По повод вашите оплаквания, бих могла да Ви препоръчам  хомеопатичния препарат Мастодинон, който се приема по една таблетка два пъти дневно с малко течност, като терапията е желателно да продължи три месеца. В случай, че симптомите продължат след редовна тримесечна употреба е препоръчително да се консултирате с лекар-специалист.
По време на хомеопатичната терапия са препоръчителни ограниченията на алкохол, черен шоколад, ментови продукти и цигари.

Маг. фарм. Силвия Бачева, ЧА Сиана
София, ул. Тодор Каблешков 33

Болки в рамената и лактите

Боли ме рамото и лакътя. Какво мога да пия и мажа?
М.

Налага се комплексна терапия, включваща перорален прием на аналгетици от сорта на Дексофен табл, Темпалгин табл, Аналгин табл., в прием до три пъти на ден, след храна. В случай,че има засегнат нерв, към пероралната терапия трябва да приемате невропротекторни витамини от групата В, такива продукти са Милгама N, Невробекс табл., приемат се три пъти по една таблетка дневно.
Травмата трябва да бъде третирана и локално, като може да използвате различни мазила от сорта на Дийп рилийф гел, Ибутоп гел и др.
Алтернативно лечение на предложената конвенционална терапия е използването на хомеопатичните препарати Зил Т или Траумил S, които се използват при артроза, полиартроза и хумероскапуларен периартрит, в комбинация с унгвент Зил Т или Траумил S.
Твърдата форма се приема от 3 до 5 пъти по една таблетка днвено, таблетките не се гълтат ,а се държат в устата до пълното им разтваряне.
Съветвам Ви да щадите ръката, колкото се може повече. В случай, че болката продължи е необходимо да отидете на лекар.

Маг. фарм. Силвия Бачева, ЧА Сиана
София, ул. Тодор Каблешков 33

Колики при възрастни

Имам колики на стомаха. Какъв пробиотик ще ми препоръчате и дали това е удачното решение на проблема?
М.П.

Коликите, от които се оплаквате могат да бъдат от различно естество. Най-лесният и безобиден начин е да опитате терапия със смилателни ензими, приемани по време на всяко основно хранене по една таблетка, а след хранене продукти съдържащи симетикон, за да се облекчи, евентуалното подуване на стомаха, в прием три пъти по една перла.
Препоръчителен е и прием на пробиотици, за да се регулира и балансира стомашно чревната флора, от сорта на Биогая табл., Пробиен гастро и др.

Маг. фарм. Силвия Бачева, ЧА Сиана
София, ул. Тодор Каблешков 33