Кутии за цветя

Бояна Бугарски

През март пролетта започва да се промъква тихомълком и дните стават все по-топли. За мнозина това е най-живописното време на годината, а това е и месецът, в който празнуваме Международния ден на жената – 8-ми март.

Нито една дама няма да остане безразлична пред подарък, какъвто е букетът цветя. Впрочем розите в декоративни саксии, сандъчета или кутии са все по-предпочитани за подарък. В почти всеки цветарски магазин ще намерите богат избор от форми и цветове.

И понеже розите са символ на любовта и красотата от древни времена, те са и идеален подарък за скъп човек. Ще ви предложим няколко идеи как сами да ги декорирате така стилно и луксозно, сякаш току-що „излизат“ от цветарския магазин.

При първата декорация си поиграхме с обикновена картонена кутия (не прекалено голяма и дълбока). Оцветихме я с черна темперна боя, а после я освежихме със зелена сатенена панделка, на която може да залепите и някое друго цирконче. За тази кутия избрахме малки бели розички и сме сигурни, че ще се хареса, независимо, на кого я подарите.

За по-нежния женствен вариант използвахме дълбока бяла кутия, която просто украсихме с розова лентичка, завързана на панделка. Тук може в добавка да напишете послание на човека, за когото е предназначена. В комбинация с розови и цикламени рози, тази подредба лъха на нежност и ефирност.

За най-луксозната кутия с червени рози използвахме метална кутия от курабийки, която облепихме с черен плюш, а като ефектен детайл завързахме една яркочервена панделка. От тази декоративна композиция струи любов и романтика. Преди да се впуснете в творческата дейност, освен кутии, панделки и маркери, трябва да си набавите и гъба за цветя. Облечете вътрешната част на кутията с найлон и изрежете гъбата спрямо размерите ѝ. Преди да започнете с поставянето на цветята, натопете във вода гъбата.

Сигурни сме, че подаръкът ще зарадва и въодушеви човека, за когото е предназначен, независимо кой от вариантите сте избрали. Тенденциите в декорацията могат и да се променят, но не забравяйте, че грижовността, вниманието и уважението никога не излизат от мода.