Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Антистрес помощници в дома

BETTY- Антистрес помощници в дома
Текст: Елена Терзиева, експерт по балансирано хранене от CSNN
02.11.23
BETTY брой 114

  В днешно време стресът е неизбежна част от нашето ежедневие. Добрата новина е, че има много начини да се справим със стреса и да си осигурим малко спокойствие и релаксация дори в уюта на нашия дом. Ето и някои антистрес техники, които можете да приложите в домашни условия:

BETTY- Антистрес помощници в дома

  1. Ароматерапия: Използването на етерични масла може да бъде много ефективен начин за релаксация и справяне със стреса. Лавандуловото масло е известно със своите успокояващи свойства, докато маслото от чаено дърво и бергамот може да помогне за повишаване на настроението. Маслото от мандарина създава оптимистично чувство. Добавете няколко капки от предпочитаното масло в дифузер или вана с топла вода и се насладете на релаксиращата ароматерапия.
  2. Медитация: Медитацията е отличен начин да се успокоите и да се отпуснете. Изберете тихо място в дома си, седнете в удобна поза и се фокусирайте върху дишането. Затворете очите си и се опитайте да изключите всички натрапчиви мисли. Медитацията може да ви помогне да се освободите от стреса и да се почувствате по-свежи и съсредоточени. Създайте си удобно кътче за медитация, където може да поставите възглавнички, свещи и други, подходящи за медитация, средства.
  3. Йога: Практикуването на йога в домашни условия е отличен начин да се отпуснете и да се разтоварите от стреса. Йогата комбинира физически упражнения с дълбоко дишане и релаксация, което помага за отпускане на тялото и ума. Онлайн можете да откриете множество различни ресурси и видеа, които да ви насочат и вдъхновят, за да започнете практиката на йога в домашни условия. Набавете си килимче за йога и удобни дрехи.BETTY- Антистрес помощници в дома
  4. Хоби: Харесайте си хоби, което ви зарежда с положителна енергия и ви помага да се отпуснете. То може да бъде рисуване, готвене, градинарство, четене или слушане на музика. Посветете време на вашето хоби и се насладете на творческия процес, който ще ви помогне да забравите за стреса и да се насладите на момента. Осигурете си съответните средства: четки и бои за рисуване, прежда и куки за плетене, глина за моделиране и т.н.
  5. Музика: Създайте си листа с любимите отпускащи песни или мелодии. С качествени тонколони и приглушено осветление, това може да бъде чудесно средство да отпуснете психиката си в края на натоварения работен ден.

Помислете си за всичко, което ви настройва положително и успокоява – четене на книги, топла вана или душ, ароматни свещи или уютна и топла камина. Използвайте тези средства за пълноценно разтоварване!

 

cross