Текст: Силвия МИТЕВА

Тенденции при шаловете, шапките, ръкавиците

Шапките на сезона
Те са смесица между ретро класика и улични модели, които могат да задоволят желанията на всички, както на по-елегантните, така и на по-спортните дами. френските каскети с козирка се появяват във всички възможни варианти – от кадифени, през дънкови, до кожени и дори лачени. По много от тях ще видите и така модерните този сезон камъчета и брошки. те са идеални за стилистично намигане към всички почитатели на добрия стил. Шапките „идиотки” пък отново се завръщат, този път обаче правят заявка да бъдат възприемани като… елегантни.

Шал на връзка
Ако доскоро връзвахме шаловете си зад врата, то дизайнерите искат да променим това и да започнем да ги връзваме отпред. 3.1 Philip Lim и Tibi са само два от брандовете, които заявяват, че шалът, особено големият, е задължителен тази зима, ако искате да сте в крак с последните тенденции.

Ръкавици за показване
Кожени и големи, набрани и обемни – това са ръкавиците, които този сезон ще бъдат онази част от облеклото ви, която всички ще забележат. Marc Jacobs и Alberta Ferretti показват модели, които могат да вдъхновят всеки за покупка на такъв чифт, който освен че ще ни топли, ще преобрази напълно аутфита ни.